Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Nyugdíjas társas vállalkozás tagja


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

DIAMOND08 2021-10-26 13:12:37

Tisztelt Szakértő!
Egyszemélyes Kft-ben nyugdíjas a tag, aki az alapító okirat szerint vezető tisztségviselő, az ügyvezetést megbízási jogviszonyban látja el. Máshol nem rendelkezik jogviszonnyal. A tagnak a minimálbér 30%-a után vagy legalább a minimálbér után kell szja-t fizetnie? vagy elláthatja 0 ft-ért is a megbizatást?
Köszönettel: Törökné

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-10-27 05:54:57

Kedves Törökné,
Szja-t csak akkor kellene fizetnie, ha adóköteles jövedelemben részesülne. A "30%-os szabály" csak munkaviszonyban alkalmazandó és csak a biztosítottakra. Jelen esetben megbízási jogviszonyról van szó (ami lehet ingyenes is), sőt a nyugdíjas egyik keresőtevékenységében sem válik biztosítottá. Azaz sem szja, sem járulékfizetési kötelezettsége nem keletkezik.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra