Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Nyugdíjba vonulás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Feri7230 2022-06-23 07:45:51

Tisztelt Szakértő!

Két kft.-Ben az ügyvezető azonos és rész és teljes munkaidőben munkaviszonyban látja el az ügyvezetést.
Az ügyvezető 2022.06.21-én betöltötte a 62. Életévét és mivel van 3 év kedvezménye így be fogja nyújtani a nyugellátási kérelmét.

Sajnos mi 06.21-től annak érdekében hogy ne legyen fennálló munkaviszonya és ne e miatt ne kapjon ellátást így mind a két cég esetében ezeket megszüntettük feltételezve hogy akkor ezen időket, béreket figyelembe veszik a számításkor hiszen lezártak.
Úgy gondolom utólag lehet ez tévedés volt, de nem tudom biztosan mi a helyes eljérásrend.
Az ügyvezető személye egyébként a jövőben sem változna csak mivel nyugdíjas lesz már nem kér jövedelmet egyik cégben sem vagy lehet csak a kisebb cégben a részmunkaidőben, munkaviszonyban vagy megbízási jogviszonyban de ez a jövő kérdése.
A Nav t1041 beküldésre kerültek igaz azokat lehet törölni módosítani, de sajnos elvesztem. Most ugye akkor igazából nincs is ügyvezető bejelentve t1041-én így ez is gond sztem.
Előre is hálásan is köszönöm az útmutatást!

Üdvözlettel Zoltan

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2022-06-24 12:18:32

Kedves Zoltán,
Jelenleg a nyugdíjazásnak nem feltétele a fennálló biztosítási jogviszony megszüntetése, az egyébként is megszűnik a törvény erejénél fogva (következésképp nem volt hibás a jogviszony lezárása -xxT1041-). Az ügyvezetést változatlanul elláthatja mindkét cégben munkaviszonyban, immáron nyugdíjasként (csak a tb biztosítási jogviszonya szűnik meg a nyugdíjazással, a munkajogi jogviszony fennmaradhat).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra