Gyorskérdés
KKV - Kis- és középvállalkozások

Nyugta és a kezdő pénzkészlet


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

hoffmanne72 2019-10-03 16:24:49

Kedves Attila!

Egy KATA-s piacozó ügyfelemnél nav ellenőrzés volt a piacon.
Nyugtaadást rendben találták. JKV-be vették, hogy nem tarthatja magánál a 2018 évi beszerzési számláit, annak a könyvelésben van a helye. Nem igazán értem, ha nem tudom elszámolni ( hipához sem kell az ő esetében) , akkor miért ne lehetne nála.
De ami miatt kérdezek az a következő észrevételük volt. Mégpedig nyugta kiállítása esetén , minden nap nyitó pénzkészletet kell rögzíteni, és az ev. ezt nem tette meg.
A kérdésem, hogy mely jogszabály írja ezt elő? És egyáltalán ezt hogyan kell akkor kezelni? A nyugta tetejére minden nap ír egy kezdő pénzkészletet? Huszonéve könyvelek, de én erről még nem hallottam.
köszönöm:
Szilvi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-10-04 13:20:09

Kedves Szilvi,
Mindkét megállapítás előtt leesik az állam, egyiknek sem ismert számomra a jogszabályi alapja. Mindenesetre sajnálatos, hogy ilyen marhaságokra van ideje az adóellenőröknek, miközben egy mindenki számára ismert szűk csoport keresztbe-hosszába lopja szét az állam vagyonát....:(((
papattila

Szakértői hozzászólás

hoffmanne72 2019-10-10 15:03:08

Kedves Attila!

Ez számomra most teljesen megnyugtató, már azt hittem lemaradtam valamiről, és nagyon nem jól tájékoztatom az ügyfeleket arról, hogy miképpen tudnak szabályosan dolgozni. Minden egyes szavábal egyetértek.
köszönöm a választ:
Szilvi

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra