Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Öcsg átalányadózás bevételi határ átlépés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

ViolaÁgnes 2021-11-29 08:32:01

Tisztelt Szakértő!

Öcsg tárgyi eszköz értékesítés miatt átlépte az átalányadózásra jogosító bevételi értékhatárt. /Eszközértékesítés meghaladja a bevétel 1/4-ét.
Kérdésem: hogyan fog az adózni az öcsg?
Külön adózik a tárgyi eszköz értékesítés /önálló tev.-ból szárzmazó bevétel lesz/ ? A " többi" bevétel továbbra is adómentes marad? Köszönöm válaszát. Erdélyiné Ági

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-11-29 19:27:47

Kedves Ági,
A jelenleg hatályos törvényi rendelkezések alapján önálló tevékenység bevételeként lesz adóköteles az értékhatárt meghaladó tárgyi eszköz értékesítés ellenértéke. A többi változatlanul öcsg bevétel marad és adómentes is, ha nem lépi át az adómentes keretösszeget. Jó hír, hogy nagy valószínűséggel módosul a törvény e rendelkezése és pl. a tárgyi eszköz értékesítés kikerül a 25%-os keretből (kiegészítő tevékenység) és átkerül az "őstermelői tevékenységek" közé, jövőre biztosan, de lehet, hogy 2021.01.01.-re visszamenőleges hatállyal is.
papattila

Szakértői hozzászólás

ViolaÁgnes 2021-11-30 05:14:38

Kedves Attila! Köszönöm szépen a választ!

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra