Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

OKJ elszámolása


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Ceasar 2021-06-15 06:17:51

Kedves Attila,

Mintha olvastam volna valamit, hogy már nem lehet elszámolni az egyéni vagy társas vállalkozó, illetve dolgozóiknak a sima OKJ képzést csak bizonyos feltételek mellett, amit az oktatónak kell teljesíteni (pl lejelentés stb). Lehet, hogy rosszul emlékszem, jelenleg a kérdésem tehát, hogy az ev. a jövőbeni tevékenységéhez szükséges OKJ képzést elszámolhatja-e költségként?

Köszönöm
Ceasar

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-06-16 12:39:16

Kedves Ceasar,
Ebben nincs változás, igen, a jövőben is elszámolhatja az OKJ-s (és az új nevén titulált) képzés költségét, ha az a vállalkozás érdekét szolgálja. Hogy a szabályos képzéshez a képző intézménynek milyen adminisztrációs feladatokat kell megtennie, a képzésben részesülőnek erre semmilyen ráhatása nincs, következésképp nem lehet a költségelszámolás feltétele.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra