Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Önálló tevékenységről számla a bevallásban.


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Csiszi64 2020-01-15 08:28:14

Tisztelt Adószakértő!
Adószámos magánszemély átutalásos számlát ad az elvégzett munkáról. A költségnyilatkozata alapján biztosítási jogviszony keletkezik. A számla teljesítési időpontja és a költségnyilatkozat kelte
2019.december 22, a kifizetése 2020.01.20. Melyik havi 08-as bevallásban kell szerepeltetni, illetve milyen dátummal kell a 1041 nyomtatványon jelenteni.
Másik kérdésem, ha valaki kiskorú gyermekére emelt összegű családi pótlékot kap, igénybe veheti-e a szja szerinti családi adóalap és járulékkedvezmény is?
Köszönöm szépen a választ. Csiszi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-01-15 18:41:22

Kedves Csiszi,
- Mivel a kifizetés januárban történik, így a januári 08-as bevallásban kell szerepeltetni, de 2019-es biztosítási időszakkal.
- Igen.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra