Gyorskérdés
TAO - Társasági adó

Önellenőrzés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

vanonado 2019-12-20 10:31:37

A társaságnál téves leírási kulcs miatt több écsé lett elszámolva 2018. évben. A hiba nem jelentős összegű. A számvitel szerint a 2019-es évben számolom el. A társasági adó bevallást úgy gondolom önrevíziózni kellene. Ha ez valóban igy van akkor a 29-es bevalláson az eredménykimutatás és mérleg részt át kell dolgozni?

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-12-21 15:21:09

Igen, jól gondolja, a 1829-es bevallást önellenőrzni szükséges. Mivel a hiba nem jelentős, így annak hatása a 2019.évi beszámolóban fog megjelenni. Következésképp a 1929-es bevallásban ezzel az écs-vel csökkenteni kell az adó alapját, hiszen az adózás előtti eredmény tartalmazza a hiba javítását.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra