Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Önerős beruházás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

19630324 2019-05-28 13:32:00

Tisztelt Szakértő!
Adóalanynak van egy cs. gazdasága és bérmunkát végző vállalkozása. Önerős beruházás építésbe kezdett, családi gazdaságnak , magtárt épít /Enaplós/. Mint gépi földmunkát végző egyéni vállalkozó végzi a beruházás földmunkáit. Alvállalkozóként Enaplóba bejegyezte a műsz.felelős.
Kérdésünk, hogy erről kell e számlát kiállítania a vállalkozónak saját maga részére, tekintve hogy termék értékesítés történt, melyhez adólevonási jog is kapcsolódhat. Vagy mivel termék beszerzője nem tér el az értékesítő adóalanytól, igy erről számlát sem kell kibocsátani. Vagy hogy kell lebizonylatolni a saját munkát.
Köszönjük előre is válaszát.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-05-29 15:40:09

Az utóbbi feltevés a helyes, azaz nem számlázható, mivel a magánszemély áfa alanyisága nem osztható meg, így alap esetben nem értelmezhető az a számla, amelynél a vevő és az eladó ugyanaz a személy (csak a teljesség kedvéért: lehet olyan helyzet, amikor olyan számlát kell kiállítani, amelyen a két fél megegyezik, de eltérő adóalanyisággal -közösségi ügylet-, de ez nem az a helyzet).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra