Gyorskérdés
TÁMOGATÁSOK - Támogatások, pályázatok

Önfoglalkoztatók támogatása


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Balutimi 2021-06-24 13:50:01

Tisztelt Szakértő!
Adott egy katás egyéni vállalkozó, aki a rendelet szerinti főtevékenységgel rendelkezik, tehát a tevékenység alapján jogosult lenne a támogatásra. Viszont 2020. december 1-től jelenleg is szünetelteti a vállalkozást. A kérdésem az, hogy szüneteltetés ideje alatt is lehetne élni a támogatással? Mit jelent az, hogy a veszélyhelyzet végét követő két hónapig vállalja, hogy nem szünteti meg, illetve szünetelteti a vállalkozását? Vagyis pl. szeptemberben vége a veszélyhelyzetnek, akkor azt követően kell vállalnia, hogy nem szünetelteti vagy már a támogatás igénylésétől nem szüneteltetheti a vállalkozását? Valamint a beszámoló lapot a veszélyhelyzet végét követő 60 nap utáni 8. napig kell beküldeni?
Előre is köszönöm a segítséget: Balutimi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-06-25 09:53:07

Kedves Balutimi,
- Számomra a meglehetősen hitvány szerkesztésű rendeletből -ha lehet ilyen kifejezést ebben az esetben használni- észszerűen az vezethető le, hogy a támogatási kérelem benyújtásától számítva kell a vállalást (megszűnés, szüneteltetés mellőzése) teljesíteni a veszélyhelyzet megszüntetése+2 hónapig. Következésképp szünetelő vállalkozás nem nyújthat be kérelmet.
- Igen.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra