Gyorskérdés
TÁMOGATÁSOK - Támogatások, pályázatok

Orvosok bértámogatása és szakdolgozók bértámogatása


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

janzsoedit 2022-01-27 18:35:39

Kedves Attila!
Könyvelek egy háziorvos bt-nek. A Bt kapott a NEAK-tól egy elszámolást, amiben tudatják a bt-vel, hogy praxisközösség tagja {kötelezték rá}; így a bértámogatása 1.979.000,- ft. Ez most a Bt-jé vagy az orvosé? { mert úgye az orvosi tevékenységet az ORVOSNŐ látja el; az elszámolást viszont a bt bankszámla számára utalják}. Valószínű megzavar az "orvosok BÉRtámogatása" kifejezés.
Másik kérdésem hasonló: szakdolgozó bértámogatása 80.500,-ft. Az asszisztens az KATÁ-s egyéni vállalkozásként számlázza tevékenységet. Akkor jár neki a bértámogatás? Az egész összeg? Vagy csak akkor járna, lehetne igénybe venni, ha munkaviszonyban, vagy megbízási jogviszonyban lenne? Nem értem. Ha már támogatás, akkor nem mindegy milyen jogállásban van az asszisztens? Megzavarodtam. Köszönöm a válaszodat előre is: Edó.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2022-01-28 05:10:42

Kedves Edó,
- Értelmezésem szerint a támogatás a szolgáltató Bt-t illeti.
- Olvasatomban csak a munkaviszonyban foglalkoztatott szakdolgozó után jár támogatás.
pattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra