Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Orvosok - szakdolgozók bértámogatása


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

p.gusztavne 2022-05-23 13:36:33

A fogászati Bt Kiva adózó. A szakdolgozó nyugdíjasként munkaviszonyban látja el a feladatát. Mivel tőle nem kell a kiva-t levonni, ezért visszautaltam a Neak-nak. Először telefonokkal torpedóztak, hogy mi ez a visszautalás. Miután tisztáztuk, azt gondoltam ez így rendeben van. De nem, a következő visszautalásnál küldtek egy e-mailt, hogy nem kell visszafizetni semmit. Kérem segítségét, hogy a szakdolgozó részére a bruttó támogatást kell-e kifizetni, vagy van valami más álláspont. is, mert a NEAK ebben a kérdésben nem tudott állást foglalni, csak azt szeretnék, ha nem utalnék a részükre semmit vissza.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2022-05-23 20:10:05

Az előírás azt tartalmazza, hogy munkabérre és annak közterhére kell a bértámogatást fordítani. Mivel a nyugdíjas munkavállaló munkabére nem képez kiva alapot (azaz nem keletkezik "közteher"), így a teljes támogatást munkabérre kell fordítani.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra