Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Őstermelő járulék


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

level07 2021-04-07 06:13:16

T. Önadózó! Főállású őstermelő járulékfizetéssel kapcsolatban a kérdésem: Nyilatkozattal vállalna magasabb összegű járulékalap után negyedévente az őstermelő járulék fizetést, mivel 2020. évben nem volt bevétele. A 2158. bevallás kitöltési útmutatója szerint választható magasabb összeg után a járulék fizetés, amennyiben az előző évi bevétel 15 %-ának 3/12-énél magasabb negyedéves összeg után fizetné meg a járulékot. Ez az összeg 150000 Ft lenne negyedévente. Ez így helyes-e? Amennyiben igen, akkor fizetnie kell még negyedévente szociális hozzájárulási adóelőleget is a járulékalap után? Köszönöm a választ, Magdi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-04-08 19:26:36

Kedves Magdi,
Igen, dönthet úgy a kezdőnek nem minősülő őstermelő, hogy pl. negyedévente 150eFt után fizet tb járulékot, ha az előző évi bevételei alapján számított járulékalap ennél alacsonyabb. Ebben az esetben szocho fizetési kötelezettsége is keletkezik.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra