Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Őstermelő készpénzfizetési korlát


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

mullergm 2023-06-05 22:00:56

Tisztelt Szakértő!
Őstermelő (áfás, egyéni vállalkozói tevékenységet nem folytat) szamócát termel . Egy hónapon belül egy cégnek több alkalommal értékesít, a számla kp-val kerül kifizetésre. Alkalmanként a 1,5 millió Ft-ot nem haladja meg, de összességében a hónapon belüli értékesítések összege lehet akár több millió Ft is. Ezen esetben kell- e keretszerződést kötni a vevővel, hogy ne minősüljön egy ügyletnek? A mennyiség és az ár előre nem meghatározható, mindig az adott szállításkor derül ki, az aktuális piaci árak ismeretében.
Válaszát előre is köszönöm.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2023-06-06 07:24:02

Keretszerződés nélkül se vonandók össze, minden [...]

A szakértői válasz teljes tartalma bejelentkezés után tekinthető meg.

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra