Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Őstermelő SZJA bevallás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

egyedjudit 2022-05-16 21:11:52

Segítséget szeretnék kérni őstermelői adóbevallásban. Az érintett személynek van főállása. Az őstermelői tevékenységet 2021-ben mellékállásban csinálta. Az éves őstermelői bevétele 3,6 millió forint, a költségszámlák értéke 2,6 millió forint. Az lenne a kérdésem, hogy most ha küldöm be az SZJA bevallását akkor jelölhetem-e az átalányadózás választását? (átalányadózás választásra vonatkozóan a 2021. évben semmilyen nyomtatvány nem került beküldésre). Ha igen akkor jól értelmezem, hogy nem kell neki semmit fizetnie?Válaszokat előre is köszönöm

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2022-05-17 05:23:44

Igen, jól értelmezi. Ha nem tett nyilatkozatot, akkor 2021-ben átalányadózónak minősül. Következésképp a 360eFt-os jövedelme bőven belefér az adómentes keretösszegbe. Mejegyzendő, hogy ha átalányadózó kíván maradni, akkor nem kell ez ügyben jelölni semmit, mert mindig csak a változást kell bejelenteni.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra