Gyorskérdés
JOG - Polgári jog, gazdasági jog, cégjog, civil szervezetek

Őstermelők családi gazdasága


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

csaba.anita 2021-05-04 03:10:12

Kedves Tibor!
A segítségét szeretném kérni azzal kapcsolatban,hogy ha közös őstermelői igazolvánnyal 2013 március hónapban megalapítottuk a családi gazdaságunkat,melyben 2 kiskorú gyermekünk is tag,akkor kell-e 2021.06.30-ig új szerződést készítenünk és benyújtanunk a NAK-hoz?
Köszönettel,Anita

Témanyitó hozzászólás

dr. Szabó Tibor Önadózó szakértő 2021-05-05 08:47:29

Igen.
A törvény szerint akik 2020. december 31. napján hatályos közös őstermelői igazolvánnyal rendelkeztek, 2021. január 1. napjától kezdődően
a) személyükben e törvényben meghatározott mezőgazdasági őstermelőnek minősülnek;
b) együttesen őstermelők családi gazdaságaként működnek azzal, hogy az őstermelők családi gazdasága képviselőjének azt a tagot kell tekinteni, akinek a nevére a közös őstermelői igazolványt kiállították.
Esetükben az őstermelők családi gazdaságának alapításáról szóló szerződést az Agrárkamarának be kell nyújtani. Ennek elmulasztása esetén az Agrárkamara az őstermelői nyilvántartásból törli a tagok őstermelők családi gazdaságában történő részvételét.

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra