Gyorskérdés
EGYÉB ADÓK - Kisadók, helyi adók, cégautó adó, környezetvédelmi termékdíj, eho, ekho, eva, illeték, vám stb.

Osztalék - KIVA

Címkék: KIVA


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

burjanpal 2020-05-26 17:50:02

Tisztelt Szakértő!

A tv szerint az osztalék után jóváhagyáskor kell megfizetni a KIVA-t. Ez azt jelenti, hogy ha a társaság a 2019. évi beszámoló elfogadásakor mondjuk 2020 májusban dönt a 2019. évi nyereségből osztalék kifizetéséről, akkor ez után a KIVA-t a 2020 II negyedévi bevallásban be kell vallani és július 20.-ig megfizetni, függetlenül attól, hogy az osztalékot egyébként kifizetik-e vagy sem? (KIVA-s időszak előtti eredménytartalék már nincs)
Köszönettel: Burján Pál

Témanyitó hozzászólás

dr. Szabó Tibor Önadózó szakértő 2020-05-27 17:23:33

Értelmezésem szerint a KIVA tv. 23. §-a szerint kell eljárni. Az adózó az adóelőleg megállapítási, bevallási és fizetési kötelezettségének negyedévente, a tárgynegyedévet követő hónap 20-áig tesz eleget. Az adóelőleg összegét növeli az adóelőleg-megállapítási időszakban jóváhagyott fizetendő osztalék.

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra