Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Osztalék szocho


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

bekeandiiroda 2020-08-12 14:52:26

Tisztelt Papp Attila!
Abban kérném véleményét, tag részére osztalék kerül kifizetésre, mellyel kapcsolatosan az alábbi kérdés merül fel: összevont adóalapba tartozó jövedelme nem fogja elérni a szocho fizetésnél megállapított plafont a 3.864.000,- forintot (2020ban)így nyilatkozni nem tud , hogy a kifizető ne vonjon járulékot, de vajon ha tudja pontosan a 2020-ban kifzetésre kerülő jövedelmét (2.640.000)akkor a kifizető felé ha ezt jelzi lehet - e a bruttó tényleges jövedelem és a felső korlát közötti különbség utáni 15.5%os szocho levonást elvégezni, vagy ilyen közbenső fizetésre nincs lehetőség és azt kell alkalmazni ha nem éri el a plafont jövedelme akkor levonásba kell helyezni a 3.864.000 forintig a szochot és majd szja bevallásában jövő év májusban rendezheti a túlvont szocho visszaigénylését?

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-08-12 20:48:20

Szerencsére a törvény lehetővé teszi a bármilyen összegre szóló nyilatkozatot (azaz a kifizetésre kerülő összegnek csak egy részéből von a kifizető adóelőleget). A nyilatkozat tartalmáért a magánszemélynek kell a felelősséget vállalni. Ha tévedett, akkor 6%-os különbözeti adót fizet.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra