Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

ÖVTJ kódok


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

TITIKE 2021-02-23 09:25:11

Tisztelt Szakértő !

Kozmetikus szeretne egyéni vállalkozást nyitni. A szolgáltatása keretében az eredmény elérése érdekében krémeket készít, melyeket elad a klienseinek.
Kérdés, hogy milyen övtj kódokat kell felvennie a szépségápoláson kivül?
Köszönöm előre is válaszát.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-02-24 15:08:03

Semmiképp ne válasszon erre "gyártási" övtj kódot, mert bele fog csavarodni az ezer+1 jogszabályi előírásba. Legyen az a mondás, hogy a kezelés részeként értékesít, azaz ez nem termékértékesítés, hanem egy szolgáltatás (kezelés) járulékos ügylete, nem önálló ügylet.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra