Gyorskérdés
JOG - Polgári jog, gazdasági jog, cégjog, civil szervezetek

Pénzmosás elleni szabályzat lejelentése


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

bgiroda 2020-09-30 13:57:48

Tisztelt Szakértő!

2018.01.30-án e-mailben tájékoztattuk a NAV-ot (emailcím: fiu_felugyelet@nav.gov.hu), hogy a könyvviteli szolgáltatást végző Kft-nk teljesítette a pénzmosás elleni szabályzat átdolgozását. Arra már nem emlékszem, hogy miért nem e-papíron küldtük be ezt a tájékoztatást, de bízom benne, hogy ez így is rendben volt annó. A VPOP_KSZ17-es nyomtatványt sajnos nem küldtük be a kijelölt személyre vonatkozóan, ezt a hiányt most pótoljuk. Most átdolgoztuk a szabályzatot a 2020-as változásokra tekintettel. Kérdésem az lenne, hogy a pénzmosás elleni szabályzatot be kell-e küldenünk e-papíron a NAV felé, vagy elég a 2018-ban írt e-mail?
Egy másik kérdés ebben a témakörben: Egyéni vállalkozó könyvelő 2016-ban kezdte meg tevékenységét, majd 2017-től 2019. január 01-ig szüneteltette tevékenységét. 2019-től újra aktívan dolgozik, viszont Pénzmosás elleni szabályzatot nem küldött a NAV részére. Nála elég, ha szintén e-papíron lejelenti, hogy átdolgozta a szabályzatot, mert a tevékenységét 2017 előtt kezde meg (bár szüneteltetve volt két évig) vagy be kell küldeni a kidolgozott szabályzatot? Nem tudjuk eldönteni, hogy kötelező-e a szabályzat legalább egyszeri megküldése a NAV felé (függetlenül az alapítás dátumától) vagy ha 2017 előtti a cég/egyéni vállalkozás, akkor elég a nyilatkozat, hogy elkészült a szabályzat átdolgozása.
Segítségét előre is köszönöm
Erika

Témanyitó hozzászólás

dr. Szabó Tibor Önadózó szakértő 2020-10-01 10:06:27

Az Önadózó 2020 februári számában részletesen foglalkoztunk a kérdéssel. A legutóbbi törvénymódosítás alapján 2020. április 9-ig kellett átdolgozni a szabályzatokat. Az átdolgozott szabályzatot nem kell beküldeni sehova, nem kell jóváhagyatni senkivel, e-mailt sem kell kell íni róla, az átdolgozás megtörténtét felügyeleti ellenőrzés keretében vizsgálják (65.§/5/), amennyiben a szolgáltatónál felügyeleti ellenőrzésre kerül sor. Ez irányadó az egyéni vállalkozóra is. Önadózó előfizetők részére az aktuális szabályzat ingyenesen elérhető

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra