Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

Pénztáregyenleg mikrogazdálkodó kft


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

mantarkft 2021-10-20 10:10:27

Kedves Attila !
Egyik ügyfelem ( Kft ) pénztáregyenlege több 10 millió ft. ( éves értékesítés árbevétel 20-25 millió ft ) A Kft tagjai apa- fia 50%-50%, építőipari tevékenységet végeznek. A Kft mikrogazdálkodói beszámolót készít. A magas pénztáregyenleg oka az, hogy a bankszámláról minden bevételt ki vesz az ügyvezető, ugyanakkor nagyon kevés pénztári kiadása van. Tartok tőle , hogy az éves beszámolókor ez a hatalmas pénztáregyenleg adóellenőrzést von maga után. Milyen lehetőségei vannak a kft-nek , hogy csökkenteni tudja a pénztáregyenlegét?
Köszönettel : Andrea

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-10-20 13:19:00

Kedves Andrea,
1. Visszafizeti a pénztárba az eddig jogtalanul felvett összegeket (tudom, hogy erre nem volt kíváncsi, de ez lenne a kézenfekvő, szabályos eljárás...).
2. Közbenső mérleg alapján osztalékelőleget határoznak meg (ezt a pénztárból "kifizetik"), melyet a soron következő beszámoló elfogadásakor osztalékká minősítenek.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra