Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Pénztárgép használatból kivonás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

taxmanbt 2020-06-01 15:41:04

Kedves Pap Attila!

Egy papír-írószer bolti eladással foglalkozó Kft a koronavírus miatt kénytelen volt megszüntetni a bolti tevékenységét, a bérleti szerződést a bérbeadóval közös megegyezéssel megszüntették, mivel találtak egy céget amelyik ugyanilyen tevékenységgel kibérelte az üzletet. A Kft-nek a fő tevékenységi köre TEÁOR 4762, van 2db online pénztárgépe, amelyre jelenleg a szüneteltetés be van jelentve a NAV felé. A Kft már nem fog újra bolti kereskedéssel foglalkozni, ezért be fogja jelenteni a 2db pénztárgép használatból kivonást a NAV felé. A székhelyén lévő raktáron megmaradt árut értékesíteni szeretné a boltot kibérlő papír-írószer kereskedéssel foglalkozó Kft részére, oly módon hogy átutalásos számlákon kiszámlázza az árut.
Mivel számlát ad az áruról (ráadásul átutalásos) ezért nem szükséges használnia a pénztárgépet, ha jól tudom. Azt szeretném kérdezni hogy leírtak így szabályosak? Vagy szükséges felvenni tevékenységi körként a TEÁOR 4618 nagykereskedelmi tevékenységet is?
A pénztárgép használatból kivonást bejelentheti?

Köszönöm.

üdv.
taxman

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-06-03 19:50:12

Kedves Taxman,
Valóban nem kell a maradék készlet értékesítését beütni a pénztárgépbe, annál is inkább, mivel adóalanyi vevő esetében csak számlával lehet értékesíteni, ráadásul nem is készpénzért teszik. Erre az egyetlen értékesítésre nem szükséges új tevékenységet felvenni. A pénztárgép használatból való kivonását ez az értékesítés nem akadályozza.
papattila

Szakértői hozzászólás

taxmanbt 2020-06-03 21:33:41

Kedves Pap Attila!

Köszönöm szépen.

Üdv.
taxman

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra