Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Pénztárgép szüneteltetés kérdés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

taxmanbt 2020-04-27 07:58:30

Kedves Pap Attila!

Azt szeretném kérdezni, hogy a pénztárgép szüneteltetésbe azok a napok is beleszámítanak amikor megnyitották és lezárták a pénztárgépet úgy hogy a nem volt napi forgalom és egy tétel sem beütve a pénztárgépbe?
Vagy csak azok a napok számítanak amikor konkrétan be sem kapcsolták a pénztárgépet?
Tehát ha mondjuk 29 napja zárva van egy üzlet, de lehet hogy 4-5 napon belül kinyithat és nem szeretnék bejelenteni a pénztárgép szüneteltetést (mert pár nap múlva bejelenthetnék a szüneteltetés végét), akkor az megoldás lehet hogy az adott üzletben a 30 nap letelte előtt megnyitják a pénztárgépet, és utána forgalom beütés nélkül lezárják?

Köszönöm.
üdv.,
taxman

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-04-27 17:38:48

Kedves Taxman,
Olvasatomban az is használatnak minősül, ha az üzlet nyitásának kezdetén megnyitják, majd a nap végén lezárják, függetlenül attól, hogy volt beütés vagy nem. Szerintem az az eljárás, amikor csak azért kapcsolják be a pénztárgépet, hogy ne "teljen" a 30 nap, jóllehet az üzlet zárva van, sérti az Art. 1.§-ának alapvetését, azaz a rendeltetésszerű joggyakorlás elvét.
papattila

Szakértői hozzászólás

taxmanbt 2020-04-27 21:58:49

Kedves Pap Attila!

Köszönöm szépen.

Üdv.
taxman

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra