Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Pénztárgépbe beütött előleg visszavétele


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

onadozoev 2020-03-29 17:03:24

Tisztelt Szakértő!
Menyasszonyi ruha kölcsönző kiadott ruháira előleget vett át, amelyet a pénztárgépbe ütött be. A járvány miatt a ruha foglalásokat törlik és az előleget vissza kellene adni. A pénztárgép nem tud sztorno funkciót. Milyen bizonylattal tudja visszaadni a vállalkozó az előleget?
Köszönettel

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-03-31 10:10:19

Nem leszek túl népszerű, de én azt olvasom a pénztárgép rendelet 3.sz.mellékletében (48/2013.NGM rend.), hogy a "pénztárgépnek alkalmasnak kell lennie sztornó bizonylat...nyomtatására". Azaz én azt gondolom, hogy kellene ilyen funkciónak lennie a gépében... Ha mégsem, akkor csak a téves beütésekre használatos szigorú számadású tömbbel tud kvázi érvényteleníteni, mivel nyugtáról nem tud szabályosan érvénytelenítő számlát kiállítani.
papattila

Szakértői hozzászólás

onadozoev 2020-04-02 10:40:08

Köszönöm.

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra