Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Pénztárgéppel kiállított tankolási számla


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Plastik 2021-02-22 14:34:55

Tisztelt Szakértő!
Tanácsot, felvilágosítást szeretnék kérni. Havi áfa bevallások elkészítésekor minden hónapban ellenőrzöm az áfa nyilvántartás és az online számlába lejelentett számlák közötti összhangot, egyezőséget. Az online számla rendszerben a töltőállomásokról kapott üzemanyag számlák nincsenek jelentve (vagy csak nem ezen a felületen érhetők el? ) . Valószínűleg a pénztárgéppel van összefüggésben, de nincs ilyen könyvelt cégem, aki pénztárgépet használ, így nincs tapasztalatom a kiállító részéről, hogy milyen felületen jelenhetnek meg a kiállított üzemanyag számlák, csak mint üzemanyag számla befogadó könyvelésben van tapasztalatom.
Hol lehet ezeket a töltőállomásokon kiállított és befogadott számlákat ellenőrizni?
Hogyan fog teljesen automatizálódni az áfa bevallás, ha nincsenek egy helyen a számlázóprogrammal kiállított számlák és a pénztárgéppel kiállított számlák?
Köszönöm

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-02-23 05:14:30

Mivel a pénztárgéppel kibocsájtott számlákra nem vonatkozik az [...]

A szakértői válasz teljes tartalma bejelentkezés után tekinthető meg.

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra