Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Pihenőidő trafikban


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

gaborkerconto 2014-02-07 13:55:18

Tisztelt Szakértő! Egyik ügyfelünk (Nemzeti Dohánybolt) munkavállalója 12 órákat dolgozik naponta, s a neki járó pihenőidőt ebédszünetben szeretnék kiadni.Kérdés: bezárhatja e minden nap a trafikot, addig amíg az ebédidő tart és ezt be kell e valahova jelenteni?

Témanyitó hozzászólás

dr. Szabó Tibor Önadózó szakértő 2014-02-08 17:33:27

2005. évi CLXIV. törvény a kereskedelemről -
6. § (1) Az üzlet nyitvatartási idejét a vásárlási szokások, a foglalkoztatottak és a lakókörnyezet érdekeinek figyelembevételével a kereskedő állapítja meg.
(2) A kereskedő köteles
a) az üzlet nyitvatartási idejét az üzlet létesítésére vonatkozó bejelentésben vagy a működési engedély iránti kérelemben, illetve az abban bekövetkező változást az azt megelőző nyolc napon belül a kereskedelmi hatóságnak bejelenteni;
b) az üzlet nyitvatartási idejéről és az abban bekövetkező változásokról a vásárlókat tájékoztatni.

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra