Gyorskérdés
EGYÉB ADÓK - Kisadók, helyi adók, cégautó adó, környezetvédelmi termékdíj, eho, ekho, eva, illeték, vám stb.

PMT 2021.05.22


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

palkerti@palkerti.hu 2021-08-17 09:02:14

KEdves Önadózó !
2021.05.22-én életbelépett törvény pénzmosási szabályozását a könyvvizsgáló kamara összefoglalta: https://mkvk.hu/hu/szabalyozas/penzmosas/penzmosas_kozlemenyek/Penzmosas_osszefoglalo_a_Pmt_es_Kit_Utmutato_valtozasok_2021_belsoszabalyzat_vagyonforras_tenylegestulajd
Szeretném kérdezni, hogy az Önadózó ezeket a szabályokat elkészítette-e a szabályzatokban, illetve amit kiadott állásfoglalást a kamara az a könyvelőkre is vonatkozik ? Meglehetősen rémisztő amit a Könyvvizsgáló Kamara leírt. Köszönöm p.n.

Témanyitó hozzászólás

dr. Szabó Tibor Önadózó szakértő 2021-08-17 10:36:09

A NAV még nem adott ki új mintaszabályzatot, igazából erre várrunk. A Könyvvizsgáló Kamara a könyvvizsgálók felügyeleti szerve PMT ügyben - így az csak rájuk vonatkozik. Ez mellett persze az általuk értelmezett törvény jellemzően minden szolgáltatóra vonatkozik. Az Önadózó júliuisi számában mi is összefoglaltuk a teendőket - a könyvelőkre is kiterjedően

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra