Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Portás bérszámfejtése/munkabére


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

TICU 2020-01-22 11:20:17

Tisztelt Önadózó!

Szeretném a segítségüket kérni abban, hogy a porta szolgálatunkat 0-24 órára szeretnénk kiterjeszteni így az alkalmazásunkban álló portásokkal milyen jellegű munkaszerződést módosítást kössünk és hogy kell nekik a bért helyesen elszámolni, ha egy hónapon belül mindig vki szolgálatban lesz (beleértve a hétvége és ünnep is természetesen)?
Milyen pótlékok a kötelezőek rájuk nézve?
Részletes válaszukat köszönöm.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-01-24 06:01:53

Egyenlőtlen munkaidő-beosztásban, munkaidőkerettel, készenléti jellegű munkakört tartalmazó munkaszerződést szükséges kötni. Külön megállapodást kell kötni a napi 24 órás foglalkoztatás lehetőségére (Mt.99.§ (3)). Külön megállapodás alapján a teljes napi munkaidő 12 órára emelhető 8 óra helyett (ebben az esetben a munkaidőkeretet is ennek megfelelően lehet megállapítani). Az ilyen munkakörben dolgozók rendes munkaidőben is foglalkoztathatók vasárnap, munkaszüneti napon. Vasárnapi pótlék nem jár nekik, de a 100%-os munkaszüneti igen. Ha 22 és 6 óra közt dolgoznak, éjszakai pótlékra jogosultak, kivéve, ha erre az időszakra műszakpótlék illeti meg őket.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra