Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Posta számlák


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Plastik 2021-02-22 15:02:16

Tisztelt Szakértő!

Online számla rendszerrel kapcsolatban szeretnék érdeklődni. A levelek feladásakor kapott posta számla megjelenik az online számla rendszerben, mivel a kiállító szabályosan lejelenti.
Nekünk, mint számla befogadónak kötelező lejelenteni a havi áfa bevallásokban ezeket az adómentes tételeket? Adómentes levél feladásról van szó, nem érint áfát. Eddig azt volt a gyakorlat, hogy az ilyen számlák nem kerültek bele az áfa bevallásba, mivel nem tartalmaztak áfás tételt, csak áfa mentesen kerültek a főkönyvi számlára. Most, hogy minden számlát le kell jelenteni az online számla rendszerbe érdemes a posta számlákat is belevenni az áfa bevallásba, mint 63.sorba kerülő tétel?
Összefuttatásnál esetleg hibaként jelentkezhet az online számla rendszerben, hogy a kiállító lejelentette, de a befogadó nem jelentette ezt a típusú számlát?
Köszönöm

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-02-23 05:17:24

Mint ahogy azt a 65-ös bevallás útmutatója is megerősíti, nem kell a tárgyi mentes postai szolgáltatásokat a bevallásban szerepeltetni. Megjegyzendő, hogy ezt a számlát nem is kötelező az online rendszerben lejelenteni.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra