Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Rezsiköltség elszámolása


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

rone1983 2019-02-20 14:59:51

Tisztelt Szakértő!

Adott egy kft. amelynek székhelye az ügyvezető-tag lakása. A lakásban van kialakítva egy iroda, itt folytatja a tevékenységét a kft.

Kérdésem az lenne, hogy lehetne elszámolni a kft-ben az irodahelyiségre jutó rezsi díjakat (áram, víz stb.).
A gyakorlatban hogy oldják ezt meg? Illetve megoldható-e ez úgy, hogy a lakás magánszemély tulajdonosának ne keletkezzen ebből jövedelme?

Köszönöm válaszát.

Tisztelettel:
Renáta

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-02-22 17:26:39

Kedves Renáta,
Két lehetőség van: 1. a rezsi számlák a cég nevére érkeznek és a magánszemélyt terhelő részt továbbszámlázzák 2. a tulajdonos magánszemély nevére érkeznek a rezsi számlák és a céget terhelő részt továbbszámlázza. A számlázás természetesn csak adószám birtokában történhet, ennek hiányában egyéb számviteli bizonylat ellenében fizet a Kft.
Apró pici megjegyzés: a 2.esetben áfa levonásra nem lesz lehetősége a cégnek, valamint az átterhelt rezsi költség csak egyéb szolgáltatásként számolható el (ellentétben azzal, amikor közvetlenül az egyetemes szolgáltató számláz, amikor is -energia és víz esetében- anyagköltség, ami ipa alap csökkentő tétel).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra