Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Rokkantsági ellátás melletti többes jogviszony


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Babacroft 2020-06-15 13:31:28

Tisztelt Szakértő!

Az alábbi kérdésben kérném a segítségét. Leendő ügyfelem D kategóriájú rokkantsági ellátást kap, mellette 4 órás munkaviszonyban ügyvezető egyszemélyes Kft-jében. Tervezi KATA-s egyéni vállalkozás kiváltását és valamikor a jövőben a Kft. végelszámolását. Azt gondolom, hogy a rokkantsági minősítése alapján a KATA-s egyéni vállalkozásban nem főállásúnak minősülne. A Kft-ben elláthatja-e jogviszonyát heti 1 vagy 2 órás munkaviszonyban (a Kft. a jövőben semmilyen tevékenységet nem végezne) vagy a KATA-s egyéni vállalkozás kiváltása miatt mindenképp ez minősülne a főállásának és teljes járulékot kellene itt fizetnie? A rokkantsági ellátását mindenképp szeretné a jövőben is megtartani, ezért mindenképp keressük számára az ideális megoldást.
Köszönettel:
Gősy-Szép Gabriella

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-06-15 15:54:05

Kedves Gabriella,
Valóban, a D-kategóriás rokkantsági ellátásban részesülő katás ev nem lesz ebben a jogviszonyában biztosított, így ez biztosan nem zavar be az ellátás tovább folyósításába. Az elképzelésük helyes.
papattila

Szakértői hozzászólás

Babacroft 2020-06-15 21:17:56

Köszönöm szépen a gyors válaszát.

Üdv:
Gősy - Szép Gabriella

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra