Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Rosszul vont családi kedvezmény


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Ropo 2022-05-11 12:51:56

Üdvözlöm,

Ha a munkáltató nem a családi kedv.nyilatkozat alapján vette figyelembe a családi kedvezményt milyen lehetőségek vannak? Van két gyermek. Mindkét szülő egy gyermekről nyilatkozott, de egyik szülőnek mégis két gyerek után vonták a csal.kedveményt. A büntetést ki kell fizetni? Kinek kell kifizetni? Az 2153 sorban a 39 % os és 12 %-os büntető sorokat ki kell tölteni egyáltalán ez esetben? Köszönöm segítő válaszát.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2022-05-11 20:08:59

Mivel a munkáltató hibázott, így nem kell különbözeti bírságot fizetnie a magánszemélynek. Ez még normál békeévben is így lenne, de most a választási évben (akarom mondani, a kormány gondos gyermekpolitikájának köszönhetően) meg pont nincs jelentősége, mert az adóvisszatérítés miatt úgyis visszakapja mindkét szülő.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra