Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Saját üzletrész értékesítése


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Attika 2019-10-02 16:31:23

Kft-ben 33 %-os tulajdonos vagyok. Szeretném eladni üzletrészemet. Kérdésem az, hogy a Kft. megvásárolhatja e tőlem, ha igen milyen korlátokra kell figyelni és van e maximum érték. Későbbiekben a megmaradó két tulajdonos szeretné az üzletrészt megvásárolni.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-10-03 15:58:56

Nincs jogszabályi akadálya, hogy a Kft vásárolja vissza az üzletrészét, azonban 1 éven belül tovább kell adnia a megmaradó két tulajdonosnak. Vélhetően megvan az észszerű magyarázatuk a fenti eljárásra, de normál esetben egyszerűbb megoldás lenne, ha azonnal a két tag venné meg az üzletrészt. Érdemes tudni, ha a piaci érték felett történik a visszavásárlás, akkor a felettes részre nem az árfolyamnyereségre vonatkozó adózási szabályokat kell alkalmazni, hanem az egyéb jövedelemre vonatkozóakat (szocho!).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra