Gyorskérdés
DIGITALIZÁCIÓ - Információk az elektronikus ügyintézés gyakorlati alkalmazásához

Szakgimnázium - cégkapu regisztráció?


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

19980531 2019-01-10 10:31:53

Kedves Szakértő!
Szeretném megkérdezni, mi a vélemyénye, hogy egy Nonprofit kft. áltatl alapítptt Szakgimnázium, amely köznevelési intézmény, kötelezett -e cégkapu nyitására. A 451/2016-es Krendelet visszautal a 2015. évi CCXXXII. tv-re, ae3mly pedig a pogári perrendtartás törvényére, a gazdálkodó szervezet meghatározása miatt. Azaz:gazdálkodó szervezet: a gazdasági társaság, az európai részvénytársaság, az egyesülés, az európai gazdasági egyesülés, az európai területi társulás, a szövetkezet, a lakásszövetkezet, az európai szövetkezet, a vízgazdálkodási társulat, az erdőbirtokossági társulat, a külföldi székhelyű vállalat magyarországi fióktelepe, az állami vállalat, az egyéb állami gazdálkodó szerv, az egyes jogi személyek vállalata, a közös vállalat, a végrehajtói iroda, a közjegyzői iroda, az ügyvédi iroda, a szabadalmi ügyvivői iroda, az önkéntes kölcsönös biztosító pénztár, a magánnyugdíjpénztár, az egyéni cég, továbbá az egyéni vállalkozó, emellett gazdálkodó tevékenységével összefüggő polgári jogi kapcsolataiban az állam, a helyi önkormányzat, a költségvetési szerv, jogszabály alapján a költségvetési szervek gazdálkodására vonatkozó szabályokat alkalmazó egyéb jogi személy, az egyesület, a köztestület, valamint az alapítvány; Én nem vagyok biztos abban, hogy áll a meghatározás a Szakgimnáziumra.. Köszönöm, Gabi

Témanyitó hozzászólás

Összesen: 0 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra