Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Szállás előleg(foglaló) számla


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

keriani 2020-07-27 12:34:57

El vagyok bizonytalanodva:( . Eddig a kft. kiállított előleg számlát a lefoglalt szoba árának 50%-ról..A NAV-tól kapott állás foglalás szerint nem kell ha nem adóalany utalta az előleget.
Szeretném a megerősítést hogy melyik helyes az eljárás? Kell előleg számla vagy nem kell előleg számla? köszönöm a választ anna

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-07-29 20:44:32

Kedves Anna,
Jóllehet én azt gondolom, hogy a teljesítést megelőzően, szerződésen alapuló, átadott pénzösszegről/vagyoni előnyről mindenképp kell áfa bizonylatot kibocsátani, függetlenül a vevő személyétől, de ha van egy ettől eltérő NAV-os állásfoglalása, akkor az mentesíteni fogja az esetleges jogkövetkezmények alól, ha annak alapján jár el.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra