Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Szállásdíj számlázása


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Polimer 2020-01-24 11:10:20

Tisztelt Válaszadó!

Segítségét szeretném kérni. Egy hotelben vannak állandó szálló vendégek több hónapon keresztül megszakítás nélkül, ezt kiszámlázza a hotel folyamatosan minden hónapban. A könyvelés időpontja pl. 12.31, akkor a teljesítés időpontja már január hó, mert folyamatos a szolgáltatás.Kérdésem az lenne, hogy ha a számlát kiállították 12.31-én a december havi szállásdíjról akkor természetesen a teljesítés időpontja 2020.01.hó, és az áfa tartalma még mindig 18%, vagy már az 5% kell hogy legyen?

A másik kérdésem szintén ehhez kapcsolódik. Új vendég érkezett 12.09-ével a hotelbe és több hónapon keresztül fog megszállni, ezen szállás díja is kiszámlázásra került 2020.01.02-án. 5%-áfa tartalommal, természetesen csak a decemberi szállás lett egyenlőre kiszámlázva.A teljesítés időpontja számlán 2020.01.hó. Helyes az áfa tartalom ezen a számlán?

Várom segítő válaszát, köszönettel: B.Beáta

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-01-25 15:52:08

Kedves Beáta,
- Az (áfa) teljesítés időpontjában érvényes adómértékkel kell számlázni, azaz 5%-kal (Áfa tv. 334.§).
- A fentiek alapján helyes az 5%-os adómérték alkalmazása.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra