Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Szállásdíj számlázása


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

CSCS53 2022-06-23 17:58:02

Tisztelt Szakértő !
Ügyfelem tájékoztatása szerint a szallas.hu-n foglalt szállás díjának kiegyenlítése a következők szerint történik.Megrendelő foglal a szallas.hu-n, majd neki utalja az előleget. Szállásközvetítő e-mailben értesíti szállásadót a foglalásról és előleg összegéről, majd időközönként átutalja szállásadónak a hozzá érkezett előlegeket "ömlesztve", tételes kimutatás nélkül. A vendég a maradék szállásdíjat távozáskor fizeti. Szállásadó mikor és hogyan számlázzon?Készüljön előleg majd végszámla?
Köszönöm válaszát CsCs

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2022-06-24 07:27:55

Kedves CsCs,
Mivel a szálláshely-szolgáltatást a szállásadó végzi, így a számlázás az ő feladata. Az előleg átvételéről számlát kell kiállítani a közvetítő jelzése alapján, függetlenül attól, hogy a szállásadó csak később jut ehhez az összeghez (viszont a pénzügyi rendezés megtörténik a vendég és a szállásadó megbízottja, a közvetítő közt). Amikor a vengég távozik, akkor kell a számlát elkészíteni a szolgáltatásról, feltüntetve benne a beszámított előleget. Véleményem szerint szabálytalan, hogy az előlegeket tételes elszámolás nélkül utalja át a közvetítő, ez rendezetlenségeket okoz mindkét fél könyvelésében.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra