Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Számla


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Jucus40 2019-10-21 09:36:26

Tisztelt Szakértő!
Áfás egyéni vállalkozó vagyok. 2019.09.04.dátummal értékesítettem mézet,értelem szerűen ez a számlán a teljesítés dátuma.Viszont nem állítottam ki a számlát 15 napon belül, így az adatszolgáltatást sem rögzítettem, mivel a 100 ezer forintot meghaladja az Áfa összege.Mi ebben az esetben a legjobb megoldás?
Köszönöm segítségét!
Üdv.: Jucus

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-10-22 05:38:20

Kedves Jucus,
Javaslatom szerint mielőbb pótolja a számla kiállítását és az adatszolgáltatást is, még akkor is, ha a késedelem mulasztási bírságot vonhat magával. Semmiképp nem javaslom az adatszolgáltatás kihagyását csak azért, mert bírságolható. A késedelemért esetlegesen kiszabott bírságra még lehet méltányosságot kérni, azonban csak nagyon szűk körben.
papattila

Szakértői hozzászólás

Jucus40 2019-10-22 10:56:37

Nagyon szépen köszönöm segítő valaszat!

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra