Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Számla adatszolgáltatás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

konyvesi 2020-10-01 18:54:02

Tisztelt Szakértő!
A következő kérdésben szeretném a véleményét kikérni. Van egy Katás egyéni vállalkozó aki pénztárgép vezetésére kötelezett (karosszéria lakatos), nincs pénztárgépe, eddig csak kézi számlatömböt használt és jelentettük a kiállított számlákat a PTGSZLAH nyomtatványon havonta.Most az ingyenes NAV-os számlázó programot választotta regisztrált is.
1. A kérdésem az lenne hogy a NAV os számlázó program választása esetén is +be kell küldeni a SZAMLAZO nyomtatványt vagy egyéb adatbejelentőt kell-e küldeni a NAV nak, hogy gépi számlázórendszert fog használni?
2. Illetve ha most már a számlázórendszerbe fog kiállítani számlát a rendszer küldi a NAV nak az adatszolgáltatást a kiállított számlákról,akkor mostantól már nem kell jelentenünk náluk sem a számlákat (PTGSZLAH)?
Válaszát előre is köszönöm.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-10-02 06:18:32

1. Nem kell beküldeni.
2. Ettől függetlenül a továbbiakban is be kell küldeni a PTGSZLAH nyomtatványt azokról a számlákról, amelyekről eddig is beküldte. Vélhetően ez a kötelezettség 2021-től megszűnik.
papattila

Szakértői hozzászólás

konyvesi 2020-10-02 16:08:01

Köszönöm válaszát.

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra