Gyorskérdés
KKV - Kis- és középvállalkozások

Számla kiállítása utólagosan


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

mindgaap 2020-02-05 16:40:16

Tisztelt Szakértő,

Kisker. értékesítéssel foglalkozó ügyfelünk pénztárgép használatára kötelezett. Amennyiben egy vevő a helyszínen készpénzzel vagy bankkártyával fizet, és nem kér számlát, pénztárgépes nyugtát kap a vásárlásról. Viszont ha ugyanez a vevő néhány nap, esetleg néhány hét múlva utólagosan számlát kér az ügyletről, köteles-e ügyfelünk kiállítani a számlát? Sok helyen láttuk már tájékoztató jelleggel, hogy "utólag nem áll módunkban számlát kibocsátani", ezt ténylegesen megtehetik?

Amennyiben mégis kiállítják a számlát, jól gondolom, hogy a pénztárgépbe beütött áfás bevételt korrekciózni kell, és áfás bevétel helyett "egyéb" készpénzbevétel kategóriát választani, visszamenőlegesen?

Válaszát előre is köszönöm!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-02-06 16:26:48

- Egy értékesítésről csak egyetlen áfa bizonylat állítható ki, mely vagy nyugta, vagy számla. Mivel a nyugta nem sztornírozható, így nincs szabályos lehetőség utólagos számla kiállításra nyugta helyett.
- A fentiek miatt szabályosan ilyen helyzet nem állhat elő.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra