Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Számla korrekció


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

level07 2019-10-18 13:14:57

T. Önadózó! Negyedéves áfa bevalló őstermelő 2019.08.27-i keltezésű, 2019.02.07. teljesítésű mínuszos számlákat kapott „korrekció” megjegyzéssel. A számlák között van vetőmag vásárlás is, ami fordított adózású. Az 1. n.évben a számlák figyelembe lettek véve a levonható áfába, visszaigénylés volt ekkor. Kérdés most az, hogy az 1. n. évi áfa bevallást önellenőrizni kell-e, mivel ezekkel a számlákkal csökkent volna a visszaigénylés összege, amit most be kell fizetni, nem lehet a 3. n.évi bevallásban figyelembe venni (most egyébként sincs visszaigénylés csak átvihető követelés)? Köszönöm a válaszadást , Magdi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-10-19 08:55:35

Kedves Magdi,
Ha a befogadott FAD-os számla értéke csökken, akkor a helyesbítő számla időszakában lehet legkorábban elszámolni (153/C.§). Ha az érték nő, akkor önrevíziózni kell az eredeti időszakot (153/B.§). A FAD-os számlák levonható adója mindig a fizetendő adóval egy bevallásban helyesbítendő (153/C.§ (3)).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra