Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Számla kötelező tartalma


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

jhajnal 2021-10-15 20:28:58

Kedves Attila!

Kisadózó egyéni vállalkozó által kiállított számlán feltüntetésre került az egyéni vállalkozó neve, "kisadózó", adószáma, címe.
Nem került feltüntetésre viszont az e.v. megjelölés, illetve a nyilvántartási szám. Elfogadható-e, hogy minden számlán az aláírás mellett bélyegzésre kerül, amelyen már szerepelnek a hiányzó adatok is? (tekintettel arra, hogy a személyi jövedelemadó törvény úgy fogalmaz, hogy a gazdasági tevékenysége során köteles ezeket az adatokat megjelölni)

Köszönettel,
Hajnalné Jolcsi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-10-17 16:26:07

Kedves Jolcsi,
Bár valóban szerepelnie kell a számlán az említett adatoknak, de ezt nem az Áfa tv. írja elő, következésképp szerintem ezeket lehet egy bélyegzőlenyomattal pótolni.
pattila

Szakértői hozzászólás

jhajnal 2021-10-17 16:33:57

Kedves Attila,

Köszönöm a gyors választ!

Üdv,
Hajnalné Jolcsi

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra