Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Számlatömbös számla tételei


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

taxmanbt 2020-06-17 16:24:04

Tisztelt Pap Attila!

Azt szeretném kérdezni, hogy számlatömbös számlánál az irodaszerek értékesítését kötelező tételesen feltüntetni árucikkenként és összegenként külön sorban a számlán, vagy lehetséges irodaszerek értékesítése megnevezéssel egy összegben szerepeltetni?
Ha tételesen kell, akkor a NAV online felületén a kézi számla bevitelnél ugyanúgy fel kell sorolni külön sorban külön összeggel?
Mert ez így elég nehézkesnek tűnik majd például egy idősebb vállalkozónak aki nem használ számlázó programot, és valószínű lesz olyan vásárlás amikor 2-3db számlát kellene majd írni a sok tétel miatt.

Köszönöm.

Üdv.,
taxman

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-06-17 18:29:03

Kedves Taxman,
Az Áfa tv. 169.§-a alapján a számlán a termék/szolgáltatás pontos megnevezését vagy besorolási számát kell feltüntetni. Ezeket csak akkor lehet összevonni, ha azonos a megnevezésük és az egységáruk (pl. nem szükséges az elkülönítés, ha tollból sárga kiskacsásat és kék bálnásat is értékesítenek, ha azonos az eladási áruk). A kézi számlajelentést is ennek megfelelően, tételsorosan kell teljesíteni. Sajnos az új adatszolgáltatási előírás sok tisztességes vállalkozót sarokba fog szorítani :(
papattila

Szakértői hozzászólás

taxmanbt 2020-06-18 10:47:59

Kedves Pap Attila!

Köszönöm szépen.

Üdv.,
taxman

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra