Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Számlázás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

boller 2019-05-29 13:27:34

Tisztelt Cím !
2018.évben vásároltunk egy belföldi cégtől terméket, melyet minőségi kifogás miatt 2019.02.hónapban visszaszállítottunk. Szállítónktól olyan jóváíró számlát kaptunk, melyen az eredeti teljesítési dátum szerepelt (2018.11.h ), 2019.02.havi számla kelte és hivatkoznak az eredeti számla számára, visszáru jóváírás minőségi reklamáció miatt.
Helyesen állították-e ki a számlát, tehát, hogy az eredeti teljesítési dátum szerepel rajta?
Erre a kérdésre a válasz azért is fontos lehet, mert mi is hozunk vissza visszárut a szezonális terméknél a szezon végén ( nem minőségi kifogás miatt) , és a jelenlegi gyakorlat szerint nem hivatkozunk az eredeti számlára, a visszáru szállítólevél alapján, annak teljesítési dátumával készítünk jóváíró számlát. Több helyen olvastam, hogy lehet, hogy ez a gyakorlat nem megfelelő, a vevőnek kellene visszaszámlázni a visszaküldött terméket. Nagykereskedelmi, kiskereskedelmi cégekkel állunk kapcsolatban, és ők nem nagyon akarják visszaszámlázni, inkább tőlünk várják a jóváíró számlát.
Mi az Ön véleménye? Válaszát előre is köszönöm.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-05-29 15:55:43

Ha minőségi kifogás miatt az eladási árból árengedményt adnak vagy visszaadják, akkor azt az eladónak kell lebizonylatolnia egy helyesbítő/érvénytelenítő számlával. A helyesbítő/érvénytelenítő számlának nincs önálló teljesítési dátuma, az mindig megegyezik az eredeti számláéval, hiszen csak azzal együtt értelmezhető (azaz a partnerük helyesen járt el). Ami esetleg megtévesztheti, az az a helyzet, amikor az eladó visszavásárlási garanciával értékesít, kifogástalan minőségű terméket. Ha a vevő él ezzel a garanciával (mert mondjuk az adott időszak alatt nem tudta eladni az árut és nem kívánja tárolni, benne tartani a pénzét), akkor egy újabb ügylet keretén belül eladja a korábbi eladónak (a köznapi nyelv ezt visszárunak nevezi, de nem az, hanem egy önálló, ellentétes irányú értékesítés, mely során a korábbi vevő számláz és nem a korábbi eladó állít ki helyesbítő/érvénytelenítő számlát). Hangsúlyozottan az Önök esete nem az utóbbi helyzet.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra