Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Számlázás-díjbekérő


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

csicsinke 2023-01-18 22:30:18

Tisztelt Szakértő!
Adott egy partner, aki telemarketinges szolgáltatást végez az ügyfeleinél. A teljesítés folyamatos , minden hónapban történik a részükről. A számlázás rendben is történik , de van olyan partnerünk aki nem nagyon fizet a részükre. Ők így ez alapján Díjbekérőt küldnek ki az ilyen ügyfeleknek , s ha a partner fizet , akkor kiállítják a számlát. A véleményem szerint ez nem helyes eljárás , hanem ugyanúgy minden hónapban számlázni lenne szükséges , s ha nem fizet akkor pedig szerződés bontás vagy Végrehajtás. S szerintem a kiállított díjbekérőkre nem érvényesíthető a behajtás , hiszen nem számla. Még ha szerződés is van közöttük és a teljesítés megtörténik havonta , szerintem rendben az Áfa törvény 58 § alapján lenne szükséges számlázni és a Díjbekérő ez esetben nem szabályszerű. Ebben szeretném a megerősítést kérni , illetve a véleményét kikérni.
Segítségét előre is köszönöm szépen.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2023-01-20 07:06:47

Osztom a véleményét, szerződésszerű teljesítés esetén beáll a számlázási kötelezettség, nem elegendő díjbekérő kiállítása.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra