Gyorskérdés
TÁMOGATÁSOK - Támogatások, pályázatok

Széchenyi GO hitel


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Ancsapancsa 2022-05-24 17:49:52

Szeretném megkérdezni, hogy hogy kell helyesen eljárni. A Széchenyi GO kamattámogatás csak a szerződésben szerepel, a számlán csak a ténylegesen fizetendő támogatással csökkentett kamat kerül feltüntetésre. Így a támogatást nincs miről könyvelni. A kérdés, hogy kell- e könyvelni , vagy csak valahogy nyilvántartani, a TAO bevallásban kell-e szerepeltetni,valamint, hogy pl 5 év eltelte esetén nekem kell-e ezt évente meghatározni, hogy a TAO bevallásba be tudjam írni?

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2022-05-25 20:39:27

Nem kell/nem lehet könyvelni a támogatást. A tao bevallásban az adórendszeren kívüli támogatások közül csak a de minimis támogatásokról kell számot adni. De minimisnek az a támogatás minősül, amit jogszabály kifejezetten annak minősít (aminek a támogatói okiratban is szerepelnie kellene). Ha az előbbiek szerint a kamattámogatás de minimis, akkor csak úgy tudja beírni a 29-es bevallásba, ha maga a támogatói okirat tartalmazza ezt az adatot, mert ezt normál egyfejű ember ki nem számolja. Ha mindezek ellenére mégiscsak kimaradna a bevallásból, azért ne legyenek álmatlan éjszakái, a kutya nem fogja észrevételezni...
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra