Gyorskérdés
JOG - Polgári jog, gazdasági jog, cégjog, civil szervezetek

Szellemi termék


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

rozgonyiconsulting 2022-12-18 10:59:15

Tisztelt Szakértő!
Egy Kft. programozóval készíttetett egy online felületet. Az alapját biztosító excel táblázatot függvényekkel adatokkal, összefüggésekkel a Kft. állította össze, azt vitték fel online felületre. Kié a szellemi termék? A Kft.-jé, mint ötletgazdáé vagy az informatikusé aki összerakta az oldalt? Alá kell-e íratni egy lemondó nyilatkozatot a programozóval, hogy lemond a szerzői jogokról? Egyáltalán felmerült-e ez a kérdés? A Kft. ezt az online felületet apportálni kívánja, ezért is lenne fontos tudni ki gyakorolja a tulajdonjogot. Köszönöm.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2022-12-19 13:52:28

Adószakértőként én sajnos nem tudom megítélni a leírtakból, hogy a létrejött mű egyáltalán szerzői jogi védelem alá tartozik-e és ha igen, ez a jog kit illet az adott esetben.
Megértését köszönöm!
papattila

Szakértői hozzászólás

rozgonyiconsulting 2022-12-19 21:23:13

Kedves Attila, nagyon köszönöm a korrekt válaszát.

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra