Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Személygépkocsi értékesítés ismét


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

burjanpal 2021-07-20 08:26:58

Tisztelt Szakértő!

Általános gyakorlat a biztosítók részéről, hogy szgk.-val kapcsolatos kár esetén ÁFA alany cégnek nem térítik meg a gk. javítás ÁFA-jának 50 %-át, sőt az alkatrészek ÁFA-jának 50%-át sem, mondván, hogy a károsult a gk. javítása, az eredeti állapot helyreállítása miatt vitte az autót a szervízbe, így az elsődleges a szolgáltatás igénybevétele volt, így az alkatrészek (termékértékesítés) a elsődleges tevékenység sorsát osztják, tehát az ÁFA az alkatrészekre is levonható. Kérdésem az, hogy az autó majdani értékesítése esetén ebben az esetben is megáll-e az ÁFA tv. 87 par (b) szerinti adómentes értékesítés, vagy egy pár százezer forintos kártárítés miatt majd fizethetjük az ÁFA-t a teljes eladási ár után?

Köszönettel: Burján Pál

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-07-20 12:00:11

Kedves Pál,
Az a tény, hogy a szgk fenntartásához, üzemeltetéséhez beszerzett [...]

A szakértői válasz teljes tartalma bejelentkezés után tekinthető meg.

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra