Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

SZÉP kártya


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

tothimre 2021-06-10 11:37:47

Tisztelt Szakértő!
Egyik munkavállalónk 2020-ban elhunyt. Az őt megillető SZÉP kártya juttatást nem tudtuk kifizetni. A hagyatéki végzés az egyik gyermekének adta át a járó, még ki nem fizetett juttatást. A végzés jogerőre emelkedése után az összeget átutaltuk az elhunyt SZÉP kártyájára. A szolgáltató visszaküldte az összeget, mert a kártya zárolásra került, azóta meg is szűnt.
Az örököst megillető SZÉP kártya juttatást hogyan tudjuk rendezni? A kifizetőt jelen esetben milyen adó és járulék kötelezettségek terhelik?
Köszönettel:
Tóth Imre

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-06-10 15:24:54

Kedves Imre,
Ami járt a dolgozónak életében, azzal a halálát követően az örökösének tartoznak. Ugyanakkor mivel ezt a juttatást már nem tudják olyan [...]

A szakértői válasz teljes tartalma bejelentkezés után tekinthető meg.

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra