Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Szerszám javítás továbbszámlázás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

bobe77 2022-06-23 15:43:48

Kedves Attila!
Németországi anyavállalatunk tulajdonában lévő fröccsöntő szerszámon javítást végeztek. A szerszám magyarországon van és marad is, egy magyar partnerünk gyárt vele alkatrészeket a továbbiakban is. A javítási költségeket nekünk számlázták ki, belföldi ÁFÁ-s számlával, ahogy kell, és ezt nekünk tovább kellene számláznunk az anyavállalatunk felé. Kérdésem, hogy a számlát 27%-s ÁFÁ-val számlázzuk tovább a németeknek, vagy a 37 paragrafus 1. alapján ÁFA területi hatályán kívüli közösségi szolgáltatásként? Köszönöm a választ! Böbe

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2022-06-23 16:04:51

Kedves Böbe,
Az utóbbi a helyes eljárás: az Áfa tv. 37.§ (1)-nek főszabálya alapján a nemzetközi fordított adózás szabályai szerint adómentes lesz (65+A60).
papattila

Szakértői hozzászólás

bobe77 2022-06-24 08:20:51

Kedves Attila! Köszönöm a választ! Üdv: Böbe

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra