Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

Szervíz számla biztosító által nem térített része


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Andrea777 2023-02-03 17:53:45

Tisztelt Szakértő! Egy szervíz, ami cascora javít autókat, a számláján feltünteti a partner által fizetendő önrészt és a biztosító által térítendő részt. Elég gyakran előfordul, hogy a biztosító azonban mégsem téríti meg a vele szemben fennálló összeget. A partnertrel sem tudunk minden esetben megegyezni, hogy ezt a biztosító által nem térített részt utólag fizesse meg. Ilyen esetben hogy kell eljárni, ki kell vezetnem a fennálló követelést az egyéb ráfordítások közé? A társasági adó megállapításánál kell ezzel foglalkoznom (növelnem a tao alapot). Előre is köszönöm a válaszát.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2023-02-04 11:13:38

Elméletileg nem állhat elő olyan helyzet, hogy az ellenértéket nem fizeti meg sem a vevő, sem a biztosító, az ő vitájuk nem a szervíz ügye. Ha mégis előáll ilyen helyzet (mert hogy igen, hiszen azért született ez a kérdés is) és a szervíznek túl macerás és költséges a parttalan vitatkozás, akkor elengedheti a követelését. Viszont ebben az esetben a számvitelben elszámolt egyéb ráfordítással meg kell növelnie a tao alapját.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra